Søger du svar på noget om vores fugeprodukter?

FAQ

Vi har her samlet de oftest stillede spørgsmål, vi modtager fra vores kunder,
om fugeprodukterne Easy Fugesand, Quicksand og Styrkefuger (L-serien).

Vi håber, at du finder svar på dit spørgsmål, og ellers er du altid velkommen
til at kontakte os på +45 86 22 11 22 eller info@lithomex.dk.

Easy Fugesand

Nej, det er derimod vigtigt at man vander fugen nok så den er helt gennemblødt. Man kan evt. ”grave” en smule af fugen op og se om fugen er gennemblødt.

Reparationer foretages nemt, rengør fugen hvor fugematerialet er forsvundet og ilæg Easy fugesand på normalvis. Evt. kan man komprimere fugen ved at slå på et stykke træ med en gummihammer på belægningen – dette simulerer en pladevibrator.

Så længe Easy fugesandet fylder hele fugen virker den ukrudtshæmmende.

Ja, Easy Fugesand klistrer sig fast til belægningen.

Vi har ikke oplevet det, men Easy fugesand bliver midlertidigt blødt og elastisk når det bliver vådt, men fugen forbliver stadig en fast sammenhængende fuge, og hærder op når den tørrer igen.

Ja, du kan godt bruge Easy fugesand til belægningstegl, men huske altid at starte med et lille område. På denne måde sikrer du, at du er tilfreds med hvordan din belægnings sten og fugemateriale synsmæssigt arbejder sammen.

Det hvide skum som kommer når du vander Easy fugesand betyder at du har aktiveret bindemidlet. Bliv ved med at vande indtil der ikke kommer mere skum.

Kig efter skummet. Når du aktiverer bindemidlet, vil der forekomme noget hvidt skum. Bliv ved indtil der ikke kommer mere skum op fra fugen. Evt. kan du også løfte fugen op et sted, for at tjekke at vandet er kommet helt ned i fugen.

Efter Easy-fugen er blevet gennemblødt skal fugen tørre. Når fugen er tør, er den hærdet og klar til brug.

Lithomex fraråder brug af sandsten og keramiske klinker til alle hårde fuger, da sandsten generelt suger meget, hvilket kan resultere i et uønsket udseende. Keramiske klinker er generelt meget tynde og “bevæger sig”. Hvis man alligevel ønsker fordelene ved en af Lithomex’ hårde fuger med sine sandsten eller keramiske klinker, så bør man lave et testareal for at teste om man er tilfreds med resultatet. Alle andre belægningssten kan bruges til Easy fugesand, såvidt de lever op til de tekniske data som findes i Lithomex’ Easy brochurer.

Easy fugesand leveres i 3 standardfarver, natur, grå og sort.

Ja, Easy fugesand tåler frost og salt.

Quicksand

Nej, vand hjælper med pakke Quicksandet ned i fugen og skader ikke fugen.

Ja, når vakuumposen i spanden er åbnet, så er processen sat i gang, hvilket betyder at hele spanden skal bruges.

 

Ja, Quicksand kan benyttes i din belægning omkring din pool. Hvis du bruger kemikalier til at rengøre omkring din pool, f.eks. mod alger, skal du være opmærksom på at det kan opløse Quicksandets bindemiddel. Du kan evt. teste dit kemikalie på et ikke synligt sted.

Quicksand binder/klistrer sig lidt til belægningen, men Quicksandet styrke kommer i højere grad fra trykstyrken end fra dens klæbningsevne. Det er derfor vigtigt, at din fugedybde minimum er dobbelt så dyb som fugen er bred, da dette sikrer at fugen forbliver i fugen.

Lithomex fraråder brug af sandsten og keramiske klinker til alle hårde fuger, da sandsten generelt suger meget, hvilket kan resultere i et uønsket udseende. Keramiske klinker er generelt meget tynde og “bevæger sig”. Hvis man alligevel ønsker fordelene ved en af Lithomex hårde fuger med sine sandsten eller keramiske klinker, så bør man lave et testareal for at teste om man er tilfreds med resultatet. Alle andre belægningssten kan bruges til Quicksand, såvidt de lever op til de tekniske data som findes i Lithomex Quicksand brochureren.

Quicksand er en hård, fast og permeabel fuge, så store regnmængder er intet problem.

24 timer ved gennemsnitlig bundopbygning og gennemsnitstemperatur på 20 grader. Højere temperaturer accelererer processen. Belægningen kan betrædes når overfladen er hård.

Lithomex anbefaler ikke at bruge feje-/sugemaskiner på arealer med Quicksand. Evt. test hvorvidt netop jeres fejemaskine kan bruges på en Quicksandsbelægning.

Nej, Quicksand kræver ikke specielt værktøj eller certifikater. Alt du har brug for er Quicksand, vand og en kost eller svaber.

Quicksand leveres i 3 standardfarver, natur, grå og sort.

Til større mængder kan vi levere i specialfarver.

Ja, Quicksand tåler frost og salt.

Kravene til fugebredde og fugedybde findes i brochuren til det specifikke produkt. Det er vigtigt at overholde minimum og maksimum fugedybde og fugebredder, samt vejledningen for ilægning, da styrken og den ukrudtshæmmende effekt kun opnås hvis fugen er pakket ordentligt.

Styrkefuger (L-serien)

Ja, så længe at de tekniske data stadig er opfyldt. Det kan f.eks. være at den nye L-serie fuge skal være halv stendybde ved trafik.

Ja, rens fugen rent, og ilæg din L-serie fuge på normal vis.

Hvis din fugebredde for L-serien overstiger 50 mm, skal du kontakte Lithomex for rådgivning.

For at opnå den ekstreme styrke vi har i L50, så kan man ikke bruge en lim som kan tåle vand. Hvis man tilføjer vand til L50 vil den ikke opnå den rette styrke, og man kan risikere et ”mælkehvidt” slør.

I sammenhæng med erhvervsarbejde med epoxy produkter, såsom Lithomex’ L-serie, skal man i Danmark bestå et epoxy og isocyanater kursus. I skrivende stund er der ingen krav for private.

Nej, der må kun tilsættes den mængde vand som står i vejledningen, og kun på det tidspunkt som fremgår i vejledningen. Hvis man ikke følger vejledningen, risikerer man en fuge med svagere styrke og evt. et mælkehvidt slør på fugen.

For at der kan vokse ukrudt i din ukrudtsfri fuge, så skal der være et hul i fugen, hvor ukrudtet har vokset op igennem. Vær derfor altid sikker på, at din fuge er pakket ordentligt, så der ikke er nogen huller. Der kan forekomme ukrudt OVENPÅ fugen som kan skyldes lidt jord og luftbårne frø ligger ovenpå fugen. Dette løses nemt ved at feje belægningen.

Så længe fugerne er intakte.

Nej, når vores fugemateriale er hærdet, er det ikke giftigt.

Efter 24 timer kan belægningen betrædes, og er fuld hærdet efter 7 dage ved en gennemsnitstemperatur på 20 grader.

Hvis L-serie fugen udsættes for vand/regn under hærdning kan du risikere et mælkehvidt slør på fugen og stenene.

I ikke hærdet tilstand, er epoxy ufarligt, såfremt:

  • De angivne forskrifter følges, herunder værnemidler (se sikkerhedsdatablade
  • De angivne blandingsforhold følges – vores produkter leveres som hele sæt.
  • Den angivne udførselsmetode følges – se brochurer og instruktionsvideoer.

Nej, L-serien afgiver ingen skadelige stoffer i hærdet tilstand.

Nej, hærdet epoxy er ufarligt. Deponi i hærdet tilstand – EAK-kode 08 04 09* Klæbestof- og fugemasseaffald.

Ja, feje-/sugemaskiner er intet problem for Lithomex L-serie (styrkefuger).

Lithomex fraråder brug af sandsten og keramiske klinker til alle hårde fuger, da sandsten generelt suger meget, hvilket kan resultere i et uønsket udseende. Keramiske klinker er generelt meget tynde og “bevæger sig”. Hvis man alligevel ønsker fordelene ved en af Lithomex hårde fuger med sine sandsten eller keramiske klinker, så bør man lave et testareal for at teste om man er tilfreds med resultatet. Alle andre belægningssten kan bruges til Lithomex’ L-serie (styrkefuger), såfremt de lever op til de tekniske data som findes i Lithomex L-serie brochurer.

Standardfarverne for L-serien er natur, grå og sort.

Specialfarver kan leveres.

Ja, Lithomex’ styrkefuger tåler frost og salt.

Fælles for alle vores produkter er, at alle krav til fugebredder og fugedybder findes under brochurens tekniske data. Det er vigtigt at overholde alle de tekniske data og udføre fugningen efter vejledningen. Hvis man ikke overholder de tekniske data og vejledningen, kan man risikere at fugen ikke pakker sig ordentligt, hvilket medfører en for lav vægtfylde og derfor en for lav styrke.

Ja, der skal tilsættes noget vand til L10/L20 for at den rette styrke opnås.

Følg altid vejledningen i brochuren.

Kontakt

Har du brug for hjælp?

Portrætfoto i sort / hvid af indkøbschef og kontakt i Lithomex Søren Wilsbech i sort skjorte på hvid baggrund

Søren Wilsbech
Indkøbschef

E-mail: sw@lithomex.dk
Tlf.: +45 86 22 11 22

Portrætfoto i sort / hvid af salgssupport og kontakt i Lithomex Jan Guldberg Pedersen i grå skjorte på hvid baggrund

Jan Guldberg Pedersen
Produktchef

E-mail: jgp@lithomex.dk
Tlf.: +45 86 22 11 22

Portrætfoto i sort/hvid af salgskonsulent i Lithomex Thomas Kristensen i sort skjorte på hvid baggrund

Thomas Kristensen
Salgskonsulent

E-mail: tkr@lithomex.dk
Tlf.: +45 93 63 99 03